submenu

Verenigingen - Activiteiten

+ TOEVOEGEN

 

Alle activiteiten van de verengingen vind je in de onderstaande lijst.
Daaronder vind je ook de andere activiteiten die plaatsvinden in en rond Sint-Genesius-Rode.

 

VERENIGINGEN

Femma Rode - gegidst bezoek aan Louvain-la-Neuve

afgelast
We voorzien een gegiste rondleiding aan deze geplande stad, gesticht in de jaren 1970. Het speciale aan de stad is dat ze in een vallei ligt waarop een grote betonplaat is aangelegd, die de stad ondersteunt. In het stadscentrum zelf zijn bijna geen auto's te zien. Daarna bezoeken we het Hergémuseum.
31 mrt
09.00 uur

vtbKultuur Sint-Genesius-Rode - Eric De Maerteleire

afgelast
Allergieën : oorzaken, symptomen, diagnose en behandeling Dr. Eric de Marteleire is bio-ingenieur, voormalig hoofd van het Gentse Stadslaboratorium én begenadigd spreker. In deze lezing brengt hij zijn wetenschappelijke kennis op een begrijpelijke manier naar de luisteraar.
02 apr
20.00 uur

SAR (Senior Artistst Rode) - Kunsttentoonstelling

afgelast
De tentoonstelling van SAR loopt van vrijdag 3 tot en met zondag 5 april in het Cultureel Centrum Wauterbos. - Vernissage op vrijdag 3 april om 19.30 uur - zaterdag 4 en zondag 5 april kan je de tentoonstelling doorlopend bezoeken van 11 uur tot 18 uur.
03 apr
19.30 uur

Pasar Kampeerclub Rode - Kampeerweek Urk (Nl)

Vakantiepark ’t Urkerbos is een familiecamping met momenteel ruim 150 staanplaatsen, ruim 35 camperplaatsen, 60 jaarplaatsen met chalets en stacaravans en 23 verhuuraccommodaties.
04 apr
14.00 uur

Jeugdhuis Animoro - 22 jaar JH Animoro

JH Animoro blaast 22 kaarsjes uit! Vrijdag is het FUIF. Zaterdag maken we radio en zijn er heel de dag en avond door activiteiten. Zondag koers (Amstel Gold Race) op groot scherm!
17 apr
20.30 uur

Zenne en Zoniën vzw - Op zoek naar de bronnen van de IJse

Op zondag 19 april gaat Zenne en Zoniën op zoek naar de bronnen van de IJse. Het wordt een toffe Zoniënwoudwandeling van 9 km lang. We flirten even met het Brussels gewest en de andere toffe items bewaren we voor de wandeling zelf.
19 apr
14.00 uur

Femma Rode - Het Lievevrouwbeestjespad

afgelast
wandel met ons mee langs 7 basiswaarden die Femma, ook na 100 jaar bezielen en inspireren! afspraak aan het station van Rode om 8.14u met picknick. start om 10.30u voor een wandeling van 5 km
25 apr
08.10 uur

vtbKultuur Sint-Genesius-Rode - Daens, musical

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren.
01 mei
16.20 uur

Natuurpunt Rode - Rodense VIJVERWANDELING

We verkennen de vijvers langs de Molenbeek tussen Novarode en Lansrode o.l.v. gidsen René en Huguette ; deelname is gratis
10 mei
14.00 uur

Jean-Paul Degreef - Passieconcert

In tegenstelling tot de vorige jaren gebeurt dit jaar het passieconcert met vertraging op 6 juni a.s. ook in de St Genesius –kerk. Het is ook gegeven door het ensemble La Chapelle Sauvage en brengt dit jaar geen passie muziek maar 'de vier jaargetijden' van Vivaldi.
06 jun
20.00 uur

Jeugdhuis Animoro - Ancienavond (18+)

Beste ouders en oudleden, Het is weer zo ver, 't is weer Ancienavond! De ideale gelegenheid om herinneringen op te halen aan de bar of om eens een kijkje te komen nemen in dat jeugdhuis waar uw zoon en of dochter zijn vrije tijd spendeert... Tot dan!
12 jun
20.00 uur

Natuurpunt Rode - VLIEGEND-HERT Avondwandeling

Van deze indrukwekkende kevers zijn in ons land slechts weinig populaties gekend. In de juni-schemering vliegen ze uit op zoek naar een partner. Breng zo mogelijk een lampje mee. Deelname is gratis.
19 jun
21.00 uur

Natuurpunt Rode/Linkebeek - VUURVLIEGJES-AVONDWANDELING in het Zoniënwoud

Onze lokale populatie vuurvliegjes en glimwormen is in deze periode actief op zoek naar een partner ; vooral bij zacht en droog weer kan je verrast worden door een feeëriek schouwspel. Breng zo mogelijk een zaklamp mee om je bospad wat bij te lichten. Ook een vergrootglas kan nuttig zijn.
20 jun
21.00 uur

Natuurpunt Rode/Linkebeek - VUURVLIEGJES-AVONDWANDELING in het Zoniënwoud

Onze lokale populatie vuurvliegjes en glimwormen is in deze periode actief op zoek naar een partner ; vooral bij zacht en droog weer kan je verrast worden door een feeëriek schouwspel. Breng zo mogelijk een zaklamp mee om je bospad wat bij te lichten. Ook een vergrootglas kan nuttig zijn.
27 jun
21.00 uur

Jeugdhuis Animoro - 6e Spaghettifestijn JH Animoro

Na het succes van vorig jaar is het spaghettifestijn van JH Animoro helemaal terug! NIEUW dit jaar: MEENEEM ! Onze kaart blijft ongewijzigd: Bolo, Hesp & Kaas én Mix.
24 okt
18.00 uur

K-creation - Grote dansshow

verplaatst
Kom en geniet van een niet alledaags dansspektakel !
28 mei
20.00 uur

Andere activiteiten