submenu

Schuurrock 2014 : jong lokaal geweld(ig) - met Raging Lotus, The Vaneuvilles en De Marcellekes

Naar goede gewoonte organiseren De Marcellekes dit voorjaar opnieuw een optreden in GC de Boesdaalhoeve. Op zaterdag 15 maart 2014 vindt de zevende editie van Schuurrock plaats in onze Grote Schuur. Wederom krijgen naast De Marcellekes ook twee jonge lokale bands een podiumkans.

Raging Lotus ontsproot in de zomer van 2013 en bouwde voort op de fundamenten van het ter ziele gegane Flashbangg. Tom (zang en gitaar) en Nino (gitaar en backing vocals) maken al van jongsaf samen muziek, en voor Raging Lotus versterkten ze zich met Yannick op basgitaar en Miro op drum. Deze jonge rockband, half Dworps en half Rodens, brengt  naast eigen werk ook een aantal gesmaakte covers.

De Marcellekes sluiten de avond dit keer niet af, maar nemen het middengedeelte voor hun rekening. Sinds de zomer van 2013 hebben ze met Peter “Pater” Vanderlinden een nieuwe drummer in hun rangen. De band nam dan ook ruim de tijd om hem het uitgebreide Marcellekes-repertoire eigen te maken, en voegde er zelfs een aantal nieuwe covers aan toe. Zelfs de hondstrouwe fans zullen op Schuurrock hun oren niet geloven.

The Vaneuvilles stonden al twee keer op het podium van GC de Boesdaalhoeve (zij het nog met een andere groepsnaam), maar nog nooit sloten ze de avond af op Schuurrock. Die eer valt hen nu dus wel te beurt, maar ze hebben hun strepen de voorbije jaren al verdiend. Ze draaien immers al even mee in de plaatselijke rockscene. Kenmerkend zijn hun stevige gitaren, pompende bas, knallende drums en rauwe vocals. Ze halen hun inspiratie uit het alternatieve rockmilieu, aangevuld met hun eigen stijl wat resulteert in een melodieus en krachtig geheel.

Programma

19.00 uur: deuren open

Eerste optreden om 19.30 uur

Raging Lotus – covers en eigen werk (rock)
De Marcellekes – eigen werk (Nederrock) en covers (rock) – website en meer info 
The Vaneuvilles – covers en eigen werk (rock) – website

GC de Boesdaalhoeve - 'Grote Schuur'
Toekomstlaan 32B
1640 Sint-Genesius-Rode
www.deboesdaalhoeve.be


Prijs voorverkoop: 5 euro
Prijs aan de kassa: 7 euro

Kaarten zullen opnieuw beschikbaar zijn bij de bandleden, op www.demarcellekes.be, via mail of via het onthaal van GC de Boesdaalhoeve.

datum

Praktisch

genre

te gast

adres

GC de Boesdaalhoeve - Grote Schuur
Toekomstlaan 32B
1640 Sint-Genesius-Rode

prijs

  • Kassa: 7 euro
  • Voorverkoop: 5 euro