submenu

De Marcellekes i.s.m. GC De Boesdaalhoeve - Schuurrock 2015: het jaar van Leeuw

Al voor de achtste keer organiseren De Marcellekes hun mini-festival “Schuurrock” in GC de Boesdaalhoeve. Dit jaar grijpen met Shunk en What The Duck! enkele bands uit Sint-Pieters-Leeuw de macht.

Shunk is een trio jonge twintigers uit Halle en Sint-Pieters-Leeuw met stevige stoner/grunge sound en funky invloeden. Hun demo werd opgepikt door de jury van Zennetoer, maar ze werden jammer genoeg niet weerhouden in de shortlist van zes finalisten. Hun muziek is een combinatie van de snoeiharde gitaarriffs van Elio Cristianelli en de krachtige, ruige rockstem van zanger-bassist Daen Jaspers, terwijl Simon De Wachter de band vervolledigt met zijn hevige en aanstekelijke drumkunsten.

Vervolgens wordt What The Duck! op u losgelaten, deze - naar eigen zeggen - vier frivole, gerijpte en doorwinterde, boven de midlifecrisis uitstijgende adonissen. The Ducks doorzwommen al menig woelig water: van Less Than Zero over Fam Fatal, Cabaret Komma en Mortel tot de Almighty Ducks. Laat die belletjes maar rinkelen. Het publiek mag zich verwachten aan een stevige en aanstekelijke set en een echte “walk down memory lane of rock history”. Lees: krachtvoer op het podium, gekruid met Pink Floyd, Black Crowes, Deep Purple, Live, Led Zeppelin, de Stones en meer van dat fraais... Komt dat zien, komt dat zien !

De Marcellekes sluiten de avond opnieuw af. Ook dit jaar werkte de band aan de nodige vernieuwing in hun set, zonder een aantal klassiekers uit hun repertoire uit het oog te verliezen. Zoals gewoonlijk breien De Marcellekes eigen werk en bekende of minder bekende covers aan mekaar. Daarbij putten ze graag uit zes verschillende decennia van de rockmuziek, ten getuige van hun brede muzieksmaak. Voor elk wat wils dus.

Zaterdag 9 mei 2015

19.00 uur: deuren open
19.30 uur: eerste optreden

Shunk – eigen werk (stonerrock) -   website
What The Duck! – covers (rock) –   facebook
De Marcellekes – eigen werk (Nederrock) en covers (rock) – www.demarcellekes.be of website

 GC de Boesdaalhoeve - zaal 'de Grote Schuur'
Toekomstlaan 32 B
1640 Sint-Genesius-Rode
www.deboesdaalhoeve.be

Voorverkoop: 5 euro
Aan de kassa: 7 euro

Kaarten zullen opnieuw beschikbaar zijn bij de bandleden, op www.demarcellekes.be, via demarcellekes@gmail.com of via het onthaal van De Boesdaalhoeve.

datum

Praktisch

genre

te gast

adres

GC de Boesdaalhoeve - Grote Schuur
Toekomstlaan 32B
1640 Sint-Genesius-Rode

prijs

  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 5 euro
Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.