submenu

Familiefestival - Volkin'Ro

Zaterdag 15 augustus 2015, dat is de datum die je voor de dertiende editie van Volkin’Ro moet vastprikken. Wat bieden wij je aan? Een gevarieerd muzikaal programma met jonge beloftes en gevestigde waarden. Onze sterke troeven blijven weliswaar onze artisanale streekproducten, de kinder- en randanimatie voor jong en oud, een gezellige locatie mét park en bovenal vriendelijke en zorgzame medewerkers.
Wie?
Iedereen is welkom! Breng je dreumes, je lief en zelfs je bompa gerust mee. Amusement voor het hele gezin verzekerd!
Hoeveel kost dat? De toegang is nog steeds gratis.
Waar? GC de Boesdaalhoeve, Sint-Genesius-Rode.
Wanneer?
Zaterdag 15 augustus, of hadden we dat al vermeld?

We zetten het festival dit jaar stevig in met What The Duck! Deze gepluimde eenden zijn, naar eigen zeggen, samengesteld uit vier frivole, gerijpte en doorwinterde, boven de midlifecrisis uitstijgende adonissen. Hun doel is niets anders dan een stevige rockset neer te zetten, met odes aan Pink Floyd, Black Crowes, Deep Purple, Live, Led Zeppelin, de Stones … A walk down the memory lane of rock history. Gekwaak verzekerd.

De tweede naam op de affiche kan voor wat tongbrekers of schrijffouten zorgen:
pIE p.KLEIN (spreek uit: pie pee klein) kan omschreven worden als een mix tussen stand-upska, patchankapop en cabaretpunk. Wablieft? Een bonte mix van muziekstijlen en stand-upcomedy, dus. Nog altijd Chinees voor jou? Je nieuwsgierigheid hebben wij sowieso gewekt.

Jaimi Faulkner is terug in het land! Een kans die wij niet zomaar laten liggen. Wie er in 2013 bij was of eind oktober het geluk had het Graanzolderconcert mee te pikken, kreeg waar voor zijn geld. De man van down-under zorgt voor een ongelooflijke liveperformance. Zonder band, maar des te intiemer. Beluister zeker zijn nieuwe album Up All Night en ga met ons mee, back to the roots.

Wie Barefoot And the Shoes kent, weet dat zij voor hun prille leeftijd over een talent beschikken om u tegen te zeggen. Ondertussen gaat het hard voor de jongelui: ze wonnen enkele prijzen, stonden op festivals als Dranouter, Marktrock, Suikerrock en mochten zelfs de Ancienne Belgique inpalmen. De bluesrock en de soulstem van ‘blootvoet’ Brent Buckler en zijn gezoolde kompanen zullen ook op Volkin’Ro ongetwijfeld voor een overwinning zorgen. Kuis je tenen al maar uit!

Snakes In Exile is niet zomaar een folkband. De bandnaam, vrij vertaald als ‘slangen in ballingschap’ is geïnspireerd door de legende van Saint Patrick. Er wordt gezegd dat de heilige man het ongedierte uit Ierland verbande en dat men er sindsdien geen last meer van heeft. Of eenden het met slangen kunnen vinden, is ons een raadsel. Als dat maar niet op een sisser eindigt. Maar vrees niet! De band wisselt Keltisch geïnspireerde muziek af met een welgeplaatste cover. Ambiance vezekerd!

En met Meuris eindigt Volkin’Ro natuurlijk met een topper van formaat. Je kent hem zonder twijfel van Noordkaap, Monza en klassiekers als Ik hou van u of Satelliet Suzy. In april vierde Meuris zijn vijfentwintigjarige muzikale bestaan en tevens jubileumviering in de Ancienne Belgique, een concert waarin Meuris volgens recensies om zijn onverzettelijkheid werd geprezen. Hopelijk zet Meuris ook bij ons een even triomfantelijk concert neer.  Because oldies are goldies.

Voor wie nog altijd overtuigd moet worden of meer informatie over Volkin’Ro zoekt: wij zijn gemakkelijk terug te vinden op www.volkinro.be, Facebook en Twitter. Like and share us!

volkinro.weebly.com/

datum

Praktisch

vliegicoon

genre

varia

adres

GC de Boesdaalhoeve
Toekomstlaan 32 B
1640 Sint-Genesius-Rode
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

albums

Volkin'Ro 2015