submenu

Ezelsoor Sint-Genesius-Rode - Gratis boekenkaftdag!

Koop geen kaftpapier en zak met je schriften en boeken af naar de Boesdaalhoeve.

Kies bij aankomst 5 vellen (gratis) kaftpapier. Vrijwilligers zetten je op weg en helpen je mee kaften. Verkies je een uniek gekaft boek? Loop dan langs bij één van onze illustratoren.
Even genoeg van al dat kaften? Ga dan creatief aan de slag tijdens onze verschillende workshops. Meer info hierover volgt snel.

Net zoals vorig jaar steekt Ezelsoor in een ander jasje omwille van corona. Om zo veel mogelijk op social distancing te kunnen inzetten, spreiden we de deelnemers in bubbels van 30 kinderen die we - samen met hun ouders - per 45 minuten binnen laten. Voor het hele parcours (kaften, tekening illustrator, zomerterras en workshops) krijg je 1u30.
Vooraf inschrijven is ook dit jaar verplicht.

Schrijf je hier in!

Vul dit formulier in en duid het tijdstip aan waarop je komt kaften.

Aan de infostand kom je meer te weten over vrijetijdsactiviteiten voor kinderen. Je kan tickets kopen voor (familie)voorstellingen en inschrijven voor workshops en stages. Daarnaast zorgen we ook voor een bar en animatie (workshops).

WORKSHOPS

Pennenzak of mandje vilten

        

Magneten uit silk-clay

Paperclips maken

Handlettering op draagtas

Workshop mindfulness voor kinderen

Ontdek hoe je mindfulness kan toepassen in je dagelijkse leven via bewegings- en ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, yoga, meditatie, ... 

Kwalitatief kaftpapier

Kinderen en jongeren mochten zelf kaftpapier ontwerpen tijdens een wedstrijd. Tijdens een onlinestemming werd het ontwerp van Merlin Pelgrims (13) als mooiste gekozen door het publiek.
Zijn creatie zal nu gedrukt worden tot kaftpapier. ‘Ik wilde eerst iets met ronde vormen tekenen’, vertelt Merlin die in het eerste jaar Latijn op het Onze-Lieve-Vrouwinstituut zit. ‘Maar terwijl ik inspiratie zocht, ben ik voor een hoekiger patroon gegaan. Ik wilde het ook digitaal inkleuren, maar moest me aan de regels houden. Dus ben ik met blauwe en donkerblauwe kleurpotloden aan de slag gegaan. Ik hou van graffiti en teken wel vaker, maar nu ik Latijn studeer heb ik veel minder tijd. Voor dit ontwerp had ik iets meer dan een uur nodig. Dat viel dus goed mee. Ik kijk er naar uit om begin september met mijn eigen kaftpapier de boeken voor het nieuwe schooljaar te kaften.’

Proficiat, Merlin! Van zijn ontwerp maken we nu kwalitatief kaftpapier, waarmee je je boeken kan kaften.

Wij zoeken gemotiveerde kafters

We zoeken die dag vrijwillige kafters om ouders die nog nooit hebben gekaft te helpen. Ook ouders met meerdere kinderen kunnen vaak een helpende hand gebruiken. Wil jij één of twee uurtjes helpen? Mail of bel dan naar nele.dherde@derand.be – 02 381 14 51.

Meer info:

www.ezelsoor.info

datum

Praktisch

vliegicoon

genre

familie, Ezelsoor

adres

GC de Boesdaalhoeve
Toekomstlaan 32 B
1640 Sint-Genesius-Rode

prijs

  • -12: gratis
  • Ouder: gratis