submenu

De Marcellekes i.s.m. GC De Boesdaalhoeve - Schuurrock 2018 met The Downhill, The Mighty Moustaches en De Marcellekes

Deze feesteditie wordt er één met twee gezichten, gezien het naast het geijkte concept (twee lokale bands krijgen er een podiumkans) ook het afscheidsconcert van De Marcellekes wordt. Het wordt zeker geen avond in mineur, want ook The Downhill en The Mighty Moustaches willen er een memorabele avond van maken.

De avond wordt geopend door The Downhill. In het milleniumjaar 2000 gestart om hun toenmalige chef in pensioen te wuiven, zijn ze een kleine twintig jaar, een paar wissels, wat woelige waters en een reünie later weer wreed alive en ook wel kicking. U mag van hen een set verwachten met covers uit het aanbod van de afgelopen decennia en dit zowel uit het lichtere dan wel het alternatieve gedeelte ervan. Als het maar tof is om te doen en uitnodigt om iets meer dan enkel je “head” mee te laten wiegen of bangen.

Vervolgens is het de beurt aan The Mighty Moustaches. Zij brengen Vlaamse Rock 'pur sang'! Gebeten door talrijke voorbeelden uit de Vlaamse Rockgeschiedenis brengen The Mighty Moustaches hun eigen verhaal. Begin almaar te sparen voor wat dons op die bovenlip om niet op te vallen tussen al die meezingende snorren.

Na bijna 17 jaar, een 70-tal optredens, waaronder twee keer “Kamerrock” en zo maar even tien keer “Schuurrock”, houden De Marcellekes het voor bekeken. Het afscheid was eigenlijk al voorzien op Lokale Helden in 2017, maar een werkongeval heeft toen roet in het eten gegooid. Nu de wonde letterlijk geheeld is, kwam een afscheidsconcert opnieuw ter sprake. En waar konden ze dit beter doen dan op de prachtige locatie waar ze al zoveel jaren kind aan huis waren? De Marcellekes brengen voor hun afscheidsconcert een bloemlezing uit de eigen nummers die ze de voorbije jaren bij mekaar schreven, aangevuld met enkele typische Marcellekes-covers. Grijp de kans om de band voor een laatste keer aan het werk te zien.

Programma

19.00 uur: deuren open
19.30 uur: eerste optreden

The Downhill – covers
The Mighty Moustaches – eigen werk (Vlaamse rock)
De Marcellekes – eigen werk (Nederrock) en covers (rock) – www.demarcellekes.be

Kaarten zullen opnieuw beschikbaar zijn bij de bandleden, op www.demarcellekes.be, via demarcellekes@gmail.com of via het onthaal van De Boesdaalhoeve.

datum

Praktisch

genre

te gast

adres

GC de Boesdaalhoeve - Grote Schuur
Toekomstlaan 32B
1640 Sint-Genesius-Rode

prijs

  • kassa: 8 euro
  • voorverkoop: 6 euro
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.