submenu

Boekenbende zoekt voorlezers - 11/09/2017

Ook dit schooljaar gaan vrijwilligers aan huis voorlezen bij anderstalige of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. In een voorleesgezin hebben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal.

Door hen in contact te brengen met (voor)lezen en een taalstimulerend spel te spelen, geven de vrijwilligers de kinderen een duwtje in de rug. De kinderen ervaren dat lezen en spelen in het Nederlands leuk is.

Wie kan voorlezer worden?

Een Boekenbendelid is een gemotiveerde voorlezer die Nederlandse taalontwikkeling en (voor)leesplezier een duwtje in de rug geeft. Je gaat 10 keer een uurtje voorlezen bij je voorleesgezin thuis. Daarnaast ga je minstens 1 keer met het gezin naar de bibliotheek en neem je samen  deel aan een cultureel evenement.  In ruil krijg je een vrijwilligersvergoeding van 20 euro per voorleesbezoek. Wie wil meedoen volgt een opleiding over voorleestechnieken en taalstimulerende methodieken.

De Rodense editie maakt deel uit van Boekenbende Zennevallei (met Beersel, Drogenbos en Linkebeek). Vzw de Horizon is coördinator van het project en werkt voor de uitvoering in Sint-Genesius-Rode samen met GC de Boesdaalhoeve (vzw ‘de Rand’), de Bibliotheek, het OCMW en de lokale scholen.

Interesse?

Neem dan contact op met:

De Horizon vzw
Annelies Peeters
info@dehorizonvzw.be
0477 62 81 65