submenu

Werken Bevrijdingslaan gestart - 27/02/2020

De grote riolerings- en wegenwerken in de Bevrijdingslaan, Champellaan en Struikenlaan zijn eindelijk gestart. Na de heraanleg van de Zoniënwoudlaan is dit de grootste werf tijdens deze legislatuur.

De werken verlopen in zes verschillende fases en zijn half februari opgestart in de Bevrijdingslaan tussen de Openluchtlaan en de Struikenlaan. De eerste fase duurt tot half mei. Op de laan wordt tot eind augustus gewerkt. Vanaf eind maart wordt ook de werf in de Champellaan opgestart. Later volgt de Struikenlaan. De Bevrijdingslaan wordt helemaal heringericht. Ook de verlichtingspalen worden vervangen. Er komen nieuwe voetpaden en fietspaden in elke rijrichting. De betonplaten worden vervangen door asfalt. De bewoners zullen dus geen trillingen meer voelen van het doorgaand verkeer en automobilisten zullen comfortabeler rijden.

Omdat snelheid vaak een probleem is in de wijk, wordt er een snelheidsremmer geplaatst. De fietsverbinding wordt een belangrijke link. Fietsers kunnen na de werken op een veilige manier vanuit het centrum van de gemeente de Waterloosesteenweg en het Zoniënwoud bereiken. De heraanleg van de straten zal 3 miljoen euro kosten, waarvan het Vlaams Gewest 1,3 miljoen euro subsidieert. De werken zullen iets langer dan een half jaar duren en dat is best snel. De aannemer zal twee ploegen tegelijk inzetten om de werf te laten opschieten.

Tekst: BK
Foto: © BK
Uit: buurten maart 2020