Astrid Nijgh, Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Stephanie Struijk

Nijghse vrouwen 2.0

Samen met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Stephanie Struijk grabbelt Astrid Nijgh in het overheerlijke en bekende repertoire van Lennaert Nijgh. Parels als ‘Verdronken vlinder’, ‘Land van Maas en Waal’, ‘Malle Babbe’ en ‘De pastorale’ komen uit zijn pen.

© Poseer.be

Datum

Prijzen

 • Basistarief: €20,00
 • Abonneeprijs: €18,00
 • Jongeren -21 : €10,00

Locatie

GC de Boesdaalhoeve - Grote Schuur
Toekomstlaan 32 B
1640 Sint-Genesius-Rode

Lennaert Nijgh is een van de meest bepalende tekstschrijvers van het Nederlandstalige lied. Zijn naam klinkt als een klok als tekstleverancier voor Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Liesbeth List … Parels als ‘Verdronken vlinder’, ‘Land van Maas en Waal’, ‘Malle Babbe’ en ‘De pastorale’ komen uit zijn pen.

In 1969 trouwde Lennaert met zangeres Astrid de Backer die voor altijd Astrid Nijgh werd. Voor haar schreef hij de monsterhit ‘Ik doe wat ik doe’. Zij is de draaischijf van de productie ‘Nijghse vrouwen’, waarmee ze opnieuw door Vlaanderen trekt. ‘Nijghse Vrouwen 2.0’, zeg maar. Samen met de uitstekende én veelzijdige zangeressen/muzikantes Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Stephanie Struijk grabbelt Astrid Nijgh in het overheerlijke repertoire van Lennaert Nijgh.

De vier Nijghse vrouwen worden begeleid door twee muzikanten: Peter Verhaegen op de contrabas en Jan Van Looy op de piano.

Interessant voor jou

Ontdek ook

 • Vormingen en vrije tijd

  Smart Café Sint-Genesius-Rode

  Wandelen met je smartphone of tablet

  ma 12 december 2022, 14:00–17:00
  Dienstencentrum De Boomgaard
 • Creatief

  Ateljee Kadee (8+)

  Feest

  za 17 december 2022, 10:00–12:00
  GC de Boesdaalhoeve
 • Muziek

  Günther Neefs

  Kerkconcert

  za 17 december 2022, 20:00–22:00
  GC de Boesdaalhoeve - H. Genesiuskerk