Sven de Leijer

Liefde voor publiek (try-out)

Dat Sven de Leijer graag voor een publiek staat, is bekend. Hij groeide van bekendste publieksopwarmer van Vlaanderen uit tot de vrolijke presentator van programma’s als ‘Hotel Römantiek’ en ‘Vrede op aarde’. Na een paar bewogen jaren nodigt Sven zijn publiek opnieuw uit voor een groepsreis naar de Vlaamse schouwburgen, waar hij zijn liefde voor hen zal verklaren. Wordt dat af en toe een tikje gênant? Misschien. Wordt het vooral heel plezant? Zeker.

Liefde voor publiek - Sven De Leijer

Datum

Prijzen

  • Basis: € 15,00
  • -26 jaar: € 10,00
  • Groepstarief: € 13,00

Locatie

GC de Boesdaalhoeve
Toekomstlaan 32 B
1640 Sint-Genesius-Rode

Een paar jaar geleden werd Sven de Leijer 40 en hij vond dat het tijd was voor een hobby, maar bij alle pogingen bleef hij op zijn honger zitten. Lekker leren koken, padellen, een goed boek, allemaal goed en wel, en toch zat hij telkens met het vervelende gevoel dat er iets ontbrak. Maar wat? En toen wist hij het. Waar was het applaus voor zijn geslaagde vol-au-vent? Waarom was er geen fijn publiek tijdens het lezen? De meeste mensen zouden zich bekeken voelen, maar voor Sven de Leijer is publiek het zout op de patatten. Het leven is gewoon niet hetzelfde zonder. Meer nog: het publiek, dat zijn de patatten, de rest is zout. Sven is niet zo goed in metaforen.

In elk geval: de zoektocht naar een hobby gooide hij met plezier overboord en de goesting om opnieuw de theaters in te trekken werd des te groter. Met deze keer de focus onbeschaamd populistisch op het publiek, de enige constante in zijn leven. Van de voorbijgangers langs de vitrine van de familiale traiteurszaak, naar wie hij als peuter stond te zwaaien, via de scouts rond het kampvuur tot de 65-plussers die hij entertaint als reisleider in ‘Hotel Römantiek’.

Ontdek ook