submenu

buurten - Recepten

OKTOBER 2020 - FRANGIPANETAART

Dominique Olivier behaalde tijdens de taartenbakwedstrijd van Femma Rode een zilveren medaille voor haar frangipanetaart. ‘Om me goed voor te bereiden, heb ik een aantal weken na elkaar dezelfde taart gebakken. De dag voor de wedstrijd had ik bovendien een paar uur ingepland om mijn boodschappen te doen. Zo kon ik me op de wedstrijddag 100 % concentreren op de frangipanetaart.’

Klik hier voor het volledige recept

SEPTEMBER 2020 - AUSTRALISCHE WORTELTAART

‘Mijn grootmoeder maakte steevast lekkere dessertjes, terwijl mijn mama een voorliefde heeft voor hartige gerechten. Zij kookt zonder recepten te volgen. Dat is precies hoe ik ook graag in de keuken sta. Ik kijk wat er in de koelkast ligt en gooi wat dingen bij elkaar. En meestal smaakt het nog goed ook.’

Klik hier voor het volledige recept

JUNI 2020 - Pasta met aubergines en gehakt

Elisabeth Vandekerckhove: ‘Mijn drie kinderen zijn mijn stimulans om lekker eten op tafel te zetten en gezond te koken. Ook mijn vriendinnen vragen al eens inspiratie voor eenvoudige gerechten. Aanvankelijk hadden we een Whatsapp-groepje opgezet waarin ik recepten deelde, maar ongeveer een jaar geleden zette ik de stap naar Instagram. Onder de naam @Madameparmesan deel ik er de gerechten die ik vaak klaarmaak.’

Klik hier voor het volledige recept

MEI 2020 - Fiskefrikadeller uit Denemarken

Claudia Bosschin: Het recept voor Deense visballetjes is de perfecte manier om kinderen vis te leren eten. In Denemarken worden ze op verschillende manieren gegeten. Vaak worden ze geserveerd met beboterd roggebrood voor een traditionele Deense lunch, ook wel bekend als smørrebrød. Er komt dan doorgaans een remouladesaus bij. Thuis maak ik de visballetjes meestal klaar met aardappelen.’

Klik hier voor het volledige recept

APRIL 2020 - Linzen met chorizo

Rodrigo Perez Grandi: ‘Linzen met chorizo is een typisch Spaans gerecht dat mijn vader doorgaans elke zondagmiddag voor ons klaarmaakte. Je kunt het gerecht perfect vooraf klaarmaken, want het smaakt de dag nadien zelfs nog een tikkeltje beter. Mijn kinderen zijn er dol op, en dan vooral op de chorizo.’

Klik hier voor het volledige recept

MAARt 2020 - Shepherd’s pie op Ierse wijze

Emily O’Leary: ‘Voor mij is een heerlijke shepherd’s pie onlosmakelijk verbonden met mijn kindertijd. Het basisrecept blijft al generaties lang ongewijzigd, maar we hebben er allemaal een eigen draai aan gegeven. Zo voeg ik worcestersaus en witte bonen toe.’

Klik hier voor het volledige recept

februari 2020 - Kip met kokosmelk uit Madagaskar

Julianah Ramahalison: ‘Toen ik klein was, stond ik altijd samen met mijn moeder in de keuken. Die liefde voor koken en lekker eten probeer ik door te geven aan mijn kinderen. Ik kook zowel Belgische als Malagassische gerechten, maar kip met kokosmelk is het favoriete gerecht van het hele gezin.’

Klik hier voor het volledige recept