Recepten - Kip met kokosmelk uit Madagaskar
Julianah Ramahalison
Ingrediënten
- sjalot
- look
- verse gember
- kerriepoeder
- gedroogde basilicum
- gemalen koriander
- gezeefde tomaten (passata)
- spekblokjes
- kippenbouten
- diepvrieserwtjes
- 1 blik kokosmelk
- peper en zout
Bereiding
- Doe wat olie in een kookpot.
- Snipper de sjalot en de look fijn, en snijd de gember in kleine stukjes. Laat alles even aanstoven.
- Voeg de spekblokjes toe en kruid vervolgens met het kerriepoeder, de basilicum en de koriander.
- Doe er enkele eetlepels tomatenpassata bij.
- Leg de kip in de saus en laat alles op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg indien nodig wat extra water toe.
- Als de kip bijna gaar is, kan je naar smaak wat diepvrieserwtjes toevoegen.
- Roer enkele minuten vóór het serveren een blik kokosmelk door het gerecht en kruid met peper en zout.
- Serveer de schotel met witte rijst.