submenu

Recepten - Kip met kokosmelk uit Madagaskar

Julianah Ramahalison

Ingrediënten

  • sjalot
  • look
  • verse gember
  • kerriepoeder
  • gedroogde basilicum
  • gemalen koriander
  • gezeefde tomaten (passata)
  • spekblokjes
  • kippenbouten
  • diepvrieserwtjes
  • 1 blik kokosmelk
  • peper en zout

Bereiding

  • Doe wat olie in een kookpot.
  • Snipper de sjalot en de look fijn, en snijd de gember in kleine stukjes. Laat alles even aanstoven.
  • Voeg de spekblokjes toe en kruid vervolgens met het kerriepoeder, de basilicum en de koriander.
  • Doe er enkele eetlepels tomatenpassata bij.
  • Leg de kip in de saus en laat alles op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg indien nodig wat extra water toe.
  • Als de kip bijna gaar is, kan je naar smaak wat diepvrieserwtjes toevoegen.
  • Roer enkele minuten vóór het serveren een blik kokosmelk door het gerecht en kruid met peper en zout.
  • Serveer de schotel met witte rijst.