submenu

Recepten - Pasta met aubergines en gehakt

Elisabeth Vandekerckhove

Ingrediënten voor 6 personen

  • 3 geperste teentjes look
  • 4 aubergines
  • 400 g gehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blikken kerstomaatjes (of verse kerstomaten)
  • peper
  • zout
  • kruidentuiltje (bv. tijm, rozemarijn, laurier, oregano)
  • olijfolie
  • parmezaan
  • pasta naar keuze

Bereiding

  • Neem een gietijzeren kookpot en doe er een flinke scheut olijfolie in.
  • Verwarm de olie en voeg drie geperste teentjes look toe.
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes en doe ze bij de look.
  • Laat alles aanstoven tot de aubergines zacht zijn. Roer goed, want anders bakken de aubergines aan.
  • Voeg het gehakt en een klein blikje tomatenpuree toe zodra de aubergines gaar zijn. Laat het geheel even bakken.
  • Doe er de kerstomaatjes bij en kruid met peper, zout en een kruidentuiltje.
  • Laat één uur pruttelen in een oven op 180 °C. Je hoeft geen deksel op de pot te zetten.
  • Serveer met een dikke pasta en wat Parmezaanse kaas.

Tips

  • Heb je geen gietijzeren kookpot? Dan kan je ook een gewone kookpot gebruiken en het geheel nadien overgieten in een ovenschaal.
  • Dit gerecht is even lekker in een vegetarische versie zonder gehakt. Rasp er dan op het einde wat scamorza over. Dat is een peervormige Italiaanse kaas van volle koemelk.