Recepten - Pasta met aubergines en gehakt
Elisabeth Vandekerckhove
Ingrediënten voor 6 personen
- 3 geperste teentjes look
- 4 aubergines
- 400 g gehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 blikken kerstomaatjes (of verse kerstomaten)
- peper
- zout
- kruidentuiltje (bv. tijm, rozemarijn, laurier, oregano)
- olijfolie
- parmezaan
- pasta naar keuze
Bereiding
- Neem een gietijzeren kookpot en doe er een flinke scheut olijfolie in.
- Verwarm de olie en voeg drie geperste teentjes look toe.
- Snijd de aubergines in kleine blokjes en doe ze bij de look.
- Laat alles aanstoven tot de aubergines zacht zijn. Roer goed, want anders bakken de aubergines aan.
- Voeg het gehakt en een klein blikje tomatenpuree toe zodra de aubergines gaar zijn. Laat het geheel even bakken.
- Doe er de kerstomaatjes bij en kruid met peper, zout en een kruidentuiltje.
- Laat één uur pruttelen in een oven op 180 °C. Je hoeft geen deksel op de pot te zetten.
- Serveer met een dikke pasta en wat Parmezaanse kaas.
Tips
- Heb je geen gietijzeren kookpot? Dan kan je ook een gewone kookpot gebruiken en het geheel nadien overgieten in een ovenschaal.
- Dit gerecht is even lekker in een vegetarische versie zonder gehakt. Rasp er dan op het einde wat scamorza over. Dat is een peervormige Italiaanse kaas van volle koemelk.