submenu

Recepten - Frangipanetaart



Dominique Olivier

Ingrediënten voor een taartvorm van 26 cm

  • 1 vel bladerdeeg

  • abrikozenconfituur
  • 125 g margarine (Solo)
  • 125 g fijne suiker
  • 125 g amandelpoeder
  • 25 g vanillepuddingpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 75 g poedersuiker
  • 2 koffielepels citroensap
 

Bereiding

  • Leg het bladerdeeg in een taartvorm.
  • Smeer de abrikozenconfituur op het deeg.
  • Meng de margarine, de suiker, de vanillesuiker, het amandelpoeder, het vanillepuddingpoeder en de eieren.
  • Giet het mengsel op de abrikozenconfituur.
  • Verwarm de oven voor gedurende 15 minuten (gasoven op stand 8).
  • Zet de taart in de oven. Bak ze eerst gedurende 20 minuten op stand 5 en vervolgens 30 minuten op stand 3.
  • Haal de taart uit de oven en laat ze een uurtje afkoelen.
  • Meng de poedersuiker met het citroensap en strijk dit glazuur over de taart.