Recepten - Frangipanetaart
Dominique Olivier
Ingrediënten voor een taartvorm van 26 cm
-
1 vel bladerdeeg
- abrikozenconfituur
- 125 g margarine (Solo)
- 125 g fijne suiker
- 125 g amandelpoeder
- 25 g vanillepuddingpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 75 g poedersuiker
- 2 koffielepels citroensap
Bereiding
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm.
- Smeer de abrikozenconfituur op het deeg.
- Meng de margarine, de suiker, de vanillesuiker, het amandelpoeder, het vanillepuddingpoeder en de eieren.
- Giet het mengsel op de abrikozenconfituur.
- Verwarm de oven voor gedurende 15 minuten (gasoven op stand 8).
- Zet de taart in de oven. Bak ze eerst gedurende 20 minuten op stand 5 en vervolgens 30 minuten op stand 3.
- Haal de taart uit de oven en laat ze een uurtje afkoelen.
- Meng de poedersuiker met het citroensap en strijk dit glazuur over de taart.