submenu

Verenigingen

Vzw 'de Rand' ondersteunt actief het verenigingsleven in Sint-Genesius-Rode. GC de Boesdaalhoeve, 1 van de gemeenschapscentra van vzw 'de Rand', werkt nauw samen met de Culturele Raad Rode (CRR), biedt zijn infrastructuur aan voor de verenigingen via verhuur van lokalen en/of samenwerkingen, en wil zo een fijne ontmoetingsplaats zijn voor iedereen.

Je vindt de verenigingen en hun contactgegevens in de rubrieken CULTUUR, JEUGD en SPORT.

Natuurpunt Rode - VROEDMEESTERPAD-AVONDWANDELING

Samenkomst om 21.00 uur aan de kruising van de St.Gertrudisdreef en de Steenweg naar Eigenbrakel. We wandelen door het Waterloos Veld langs oude en nieuwe poelen o.a. aangelegd ter verspreiding van de Vroedmeesterpadden. Het is nuttig om een zaklampje mee te brengen.
25 mei
21.00 uur

Femma Rode - Van klei tot bloemstuk in 3 lessen

Op 23 april kneden we klei in een mal en maken we een ondiepe schaal. De lesgeefster laat die drogen en bakken. 28 mei: glazuren van onze schaal. Opnieuw laten bakken. 25 juni: bloemstuk maken voor onze zelfgemaakte schaal. Mogelijkheid om enkel de schaal of het bloemstuk te maken.
28 mei
19.30 uur

Natuurpunt-Rode - VLIEGEND HERT-AVONDWANDELING

We gaan op zoek naar het Vliegend Hert, één van onze koesterburen, in de prachtige omgeving van Zevenbronnen. Vertrek aan de oude watermolen. Indien je hierover beschikt, breng een loepje en een zaklampje mee. Voorzie schoeisel i.f.v. de weersomstandigheden ; sommige paadjes kunnen drassig zijn.
14 jun
21.00 uur

Zenne en Zoniën vzw - Fotozoektocht

Wandelfotozoektocht Streekvereniging Zenne en Zoniën in 2019. Ditmaal laten we je de gemeente Lot ontdekken. Van 15 juni tot 15 september kan je deelnemen. De startpakketten aan 3 € kan je aankopen bij het Bezoekerscentrum De Lambiek in Gemeenveldstraat 1 1652 Alsemberg (formulieren afgeven).
15 jun
08.00 uur

Missie Comité St Genesius Rode - Jaarlijks Eetfestijn

Eetfestijn ten voordele van de inwoners van Lombok in Indonesie. Het Missie Comité sponsort de heropbouw van drie Polindes (kleine dorps polikliniek) die volledig vernield werden tijdens de laatste grote stormen.
16 jun
11.30 uur

Femma Rode - Brussel by day en bike

Verkenning per fiets bovenstad Brussel met gids. Vertrek om 10u kantoren van Pro Velo. Mogelijkheid om fiets te huren. We doen 12 km in 3.30 uur. We krijgen een flinke dosis architectuur voorgeschoteld: Art Nouveau van Victor Horta en andere grootse namen en veel indrukwekkende bouwwerken.
18 jun
10.00 uur

Pasar Sint-Genesius-Rode - Africamuseum

Een gids toont ons een selectie interessante stukken die gecorreleerd worden aan onze multiculturele samenleving, aan maatschappelijke kwesties en duurzame ontwikkeling. Na het bezoek maken we nog een wandeling (5,8 km) door het prachtige park van Tervuren met zijn vijvers en romantische brugjes.
23 jun
13.50 uur

Femma Rode - Van klei tot bloemstuk in 3 lessen

Op 23 april kneden we klei in een mal en maken we een ondiepe schaal. De lesgeefster laat die drogen en bakken. 28 mei: glazuren van onze schaal. Opnieuw laten bakken. 25 juni: bloemstuk maken voor onze zelfgemaakte schaal. Mogelijkheid om enkel de schaal of het bloemstuk te maken.
25 jun
19.30 uur

Pasar Sint-Genesius-Rode - Gezinsweekend Beveren

Geniet van een luxueus en aangenaam verblijf in het Van der Valk Hotel Beveren. De 'Superiorkamers' zijn voorzien van de meest wenselijke faciliteiten, in een luxe verfrissende hedendaagse styling. Alle kamers zijn geschikt voor 1 of 2 personen. Informatie en inschrijving: vóór 23 ...
04 okt
15.00 uur

Jeugdhuis Animoro - 5e Spaghettifestijn JH Animoro

Na het succes van vorig jaar is het spaghettifestijn van JH Animoro helemaal terug! Zet dus alvast 26 oktober in uw agenda! Na het eetfestijn is er ten slotte nog FOYERFUIF! VVK-kaarten zijn verkrijgbaar bij onze medewerkers.
26 okt
18.00 uur