Nieuws

 • Uit het centrum
  Enquête

  Enquête jeugdaanbod

  05/12/23

  Wat zou je als kind graag doen tijdens je vrije tijd in Sint-Genesius-Rode of waarin is jouw kind geïnteresseerd? Laat het ons weten via onze korte enquête zodat we ons jeugdaanbod nog beter kunnen afstemmen. Bovendien maak je kans op een gezinsticket* voor de voorstelling van 'Los' en 'Hoosje'!

 • Gemeenschapskrant
  Sint-Annapaviljoen

  Bron van leven: het Sint-Annapaviljoen

  01/12/23

  Het Sint-Annapaviljoen langs de Grote Hutsesteenweg is meer dan een mooi, statig gebouw uit de jaren 50. Het karaktervolle pand speelt een cruciale rol in de waterbevoorrading van de streek. ‘Het is uitzonderlijk dat dit type installatie in zo’n gebouw staat. We zijn er best trots op’, zegt Daniël Verlinden van Vivaqua.

 • Gemeenschapskrant
  Martine Devel

  Ronde van Rode: Martine Devel

  01/12/23

  Als de oudste uit een gezin van acht kinderen kwam de Turnhoutse Martine Devel 35 jaar geleden in Rode wonen. Ze voelt zich hier als een vis in het water en geniet van lange wandelingen, fijn gezelschap en stimulerende activiteiten.

 • Gemeenschapskrant
  Cybercriminaliteit

  Politiezones over cybercriminaliteit: ‘Wie aangifte doet, beschermt ook anderen’

  01/12/23

  Phishing, whaling, fraude bij online aan- en verkopen, money muling, hacking,... Cybercriminaliteit neemt anno 2023 allerlei gedaantes aan.
  Via sensibilisering proberen de politiezones WOKRA, AMOW en Rode hun inwoners meer te wapenen tegen de donkere kanten van de digitale evolutie. ‘Want hoe meer het internet gebruikt gaat worden, hoe meer je op je hoede zal moeten zijn’, klinkt het.

 • Gemeenschapskrant
  Dennis Van de Moortel

  Mensen uit de Boesdaalhoeve: Dennis Van de Moortel

  01/12/23

  Dennis Van de Moortel is een nieuw gezicht in de Boesdaalhoeve.
  Hij heeft al een carrière achter de rug als jurist. Nu kiest hij voluit voor de culturele sector.

 • Gemeenschapskrant
  vzw Pinocchio

  Kerstconcert met De Bonanzas ten voordele van kinderen met brandwonden

  01/12/23

  Op zaterdag 16 december vindt in de Genesiuskerk een optreden plaats van De Bonanzas, een coverband die het publiek onderdompelt in de muziek van de sixties. Een kaartje voor het concert kost 7 euro, een bedrag dat integraal wordt geschonken aan het goede doel. Dat goede doel is vzw Pinocchio, een organisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren met brandwonden.

 • Uit het centrum

  Geef je mening en win een duoticket!

  23/11/23

  Met ons nieuw ticketingsysteem streven we naar een betere bezoekerservaring. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

 • Vacature

  Vacature medewerker administratie en communicatie

  20/11/23

  Als medewerker administratie en communicatie verzorg je het onthaal in GC de Boesdaalhoeve. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. In je takenpakket zitten zowel administratieve, communicatieve, financiële en logistieke opdrachten die zorgen voor een vlotte werking van het gemeenschapscentrum.

 • Uit het centrum
  Vacature

  Vacature: inwonende conciërge Boesdaalhoeve

  06/11/23

  Wij zijn op zoek naar een nieuwe inwonende conciërge voor ons gemeenschapscentrum in Sint-Genesius-Rode.

 • Gemeenschapskrant
  Nationaal park Brabantse Wouden

  Het verhaal van een landschap - Nationaal park Brabantse Wouden

  06/11/23

  Tussen Brussel, Leuven, Waver en Halle is een nieuw nationaal park geboren. Sinds midden oktober vormen Hallerbos, Zoniënwoud, Dijlevallei en Meerdaalwoud het nationaal park Brabantse Wouden. De rijke geschiedenis ervan is gebundeld in een prachtig tweedelig boek, ‘Het verhaal van een landschap’.

 • Gemeenschapskrant
  Greet Lebleu

  Greet Lebleu: ‘We halen graag de jongere generatie naar de Boesdaalhoeve’

  06/11/23

  De Stuurgroep van GC de Boesdaalhoeve laat het gemeenschapscentrum bruisen. Wie zijn de leden en waarom doen ze graag wat ze doen? We laten elke maand een lid van de Stuurgroep aan het woord. Deze maand is Greet Lebleu aan de beurt.

 • Gemeenschapskrant
  Nieuwe bibliothecaris Kaat Uyttersprot

  Nieuwe bibliothecaris Kaat Uyttersprot

  06/11/23

  Ben je de voorbije maanden in de bibliotheek geweest? Dan heb je waarschijnlijk al kennisgemaakt met Kaat Uyttersprot, de kersverse bibliothecaris. Ze hoopt de Rodense bib nog meer op de kaart te zetten als een gezellige ontmoetingsplek waar iedereen welkom is.