submenu

nieuws

Urban Run met supporterscafé

01/03/2018
Vorig jaar namen 350 mensen deel aan de eerste editie van de Urban Run. Een tweede editie kon dus niet uitblijven. De Urban Run voert de deelnemers op het parcours langs historische en unieke gebouwen in de gemeente.

Zorgen voor elkaar

01/03/2018
Op 18 maart is het Dag van de Zorg. Een ideaal moment om achter de schermen te kijken in centra waar zorg verleend wordt. Wij deden dat in het lokaal dienstencentrum De Boomgaard in Rode en spraken er met twee mantelzorgers.

Liesje De Greef en Ange Mukuluboy zingen bij Koruso

01/03/2018
Op donderdag 22 maart brengt het Korusokoor een lenteconcert in de Boesdaalhoeve. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige nummers. De zangers en zangeressen zijn afkomstig uit alle hoeken van de wereld.

Michel Wuyts klapt uit de koers

14/02/2018
Het wielerpeloton is ondertussen aan het trainen op de rollen om de winter door te komen. Maar voor wielercommentator Michel Wuyts is de koers nooit gereden.

Doctoraatsstudent Ruben Hemelings scoort met baanbrekend oogonderzoek

14/02/2018
Doctoraatsstudent en Rodenaar Ruben Hemelings (24) heeft er met zijn oogonderzoek voor gezorgd dat via het oog allerhande ziekten sneller kunnen worden opgespoord. ‘Terwijl ik dacht dat ik op dit punt in mijn leven in een bank zou werken.’

Lezing over waardig levenseinde met Wim Distelmans

29/11/2017
Topaz, een dagcentrum voor mensen met een levensbedreigende ziekte, ligt er rustig bij te midden van een groen stukje Wemmel.

Het Kinderuur viert feest

07/11/2017
Wie in Rode is opgegroeid, heeft als kind wellicht ooit vol verwondering zitten kijken naar een toneelstuk van Het Kinderuur. Hele generaties groeiden op met de sinterklaasvoorstellingen van nonkel Wim. Zeventig jaar later is de magie nog altijd even voelbaar.

Café Combinne viert feest

07/11/2017
Op woensdag 22 november viert Café Combinne zijn 10-jarige bestaan. Gastvrouw Rita Denayer nodigt je om 19.30 uur uit in dienstencentrum De Boomgaard en trakteert met een drankje. Je kan ook luisteren naar muziek van Emballage Kado. En wie wil, mag een hapje meebrengen. Iedereen is welkom.

Op zoek naar onafhankelijke bestuurders

24/10/2017
In het kader van het decreet deugdelijk bestuur moet vzw 'de Rand' zijn Raad van Bestuur herschikken. De organisatie zoekt daarom onafhankelijke bestuurders. Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

Boekenbende zoekt voorlezers

11/09/2017
Ook dit schooljaar gaan vrijwilligers aan huis voorlezen bij anderstalige of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. In een voorleesgezin hebben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal.