Nieuws

 • Vacature

  Vacature logistiek-technisch medewerker

  12/02/24

  Hou je van een afwisselend takenpakket, een flexibel werkrooster, heb je een hart voor het gemeenschapsleven en cultuur en heb je talent voor techniek en onderhoud? Twijfel dan niet en stel je kandidaat voor deze allround functie van logistiek-technisch medewerker.

 • Gemeenschapskrant

  Hoe groen en rust combineren met drukte en bebouwing?

  01/02/24

  De druk op de Rand neemt toe: meer inwoners, meer verkeer, meer bebouwing, meer economische activiteit … Maar toch wil iedereen een groene Rand. Hoe valt dat te rijmen? En: hoe pakken een aantal gemeenten in de Rand dat aan?

 • Gemeenschapskrant

  'Los': boeiend theater over de impact van echtscheiding

  01/02/24

  Jeugdtheater over op het eerste gezicht moeilijke thema’s? Sven Ronsijn en Ultima Thule gingen de uitdaging aan en maakten een stuk over echtscheiding en over hoe alle betrokkenen – ouders en kinderen – daarmee omgaan. Maar Los staat ondanks het thema garant voor een uurtje ontspanning en neemt ouders en kinderen mee op een reis door de verbeelding van een kind.

 • Gemeenschapskrant
  Uit het centrum

  Tuur De Moor - Nieuwe conciërge in de Boesdaalhoeve

  01/02/24

  De Boesdaalhoeve heeft met Tuur De Moor (37) een nieuwe conciërge. Een Oost-Vlaming die houdt van natuur en cultuur. ‘Ik hoop op mijn manier een rol te spelen in het gemeenschapscentrum’, vertelt hij.

 • Gemeenschapskrant

  Ronde van Rode: op stap met Gerald Dichtl

  01/02/24

  Het was 1995 toen Gerald Dichtl vanuit het verre Beieren neerstreek in Sint-GenesiusRode. Dat deed hij niet met de intentie om hier te blijven. Maar kijk: we zijn intussen bijna dertig jaar verder en Gerald woont hier nog altijd even graag.

 • Gemeenschapskrant

  Markante gebouwen in onze gemeente: Kerk Ten Broek

  01/02/24

  In 2020 werden Tom Van Gyseghem en Goele Goris de nieuwe eigenaars van de parochiekerk in de wijk Ten Broek. Ze willen er niet alleen gaan wonen, maar ook een professionele activiteit uit de grond stampen. Na drie jaar verbouwen maken ze de balans op.

 • Gemeenschapskrant
  Jeugdwerkcafé

  Eerste jeugdwerkcafé in JH Animoro

  01/01/24

  Ben je actief in het jeugdwerk? Kom dan op zaterdag 24 februari naar het jeugdwerkcafé in jeugdhuis Animoro. Zowel vrijwilligers uit het jeugdwerk als jongeren uit Sint-Genesius-Rode, Linkebeek en Drogenbos kunnen hieraan deelnemen. Via workshops krijg je tips en informatie over vier thema’s. Maar er is ook veel ruimte om elkaar te leren kennen en gewoon te babbelen!

 • Uit het centrum
  Enquête

  Enquête jeugdaanbod

  05/12/23

  Wat zou je als kind graag doen tijdens je vrije tijd in Sint-Genesius-Rode of waarin is jouw kind geïnteresseerd? Laat het ons weten via onze korte enquête zodat we ons jeugdaanbod nog beter kunnen afstemmen. Bovendien maak je kans op een gezinsticket* voor de voorstelling van 'Los' en 'Hoosje'!

 • Gemeenschapskrant
  Sint-Annapaviljoen

  Bron van leven: het Sint-Annapaviljoen

  01/12/23

  Het Sint-Annapaviljoen langs de Grote Hutsesteenweg is meer dan een mooi, statig gebouw uit de jaren 50. Het karaktervolle pand speelt een cruciale rol in de waterbevoorrading van de streek. ‘Het is uitzonderlijk dat dit type installatie in zo’n gebouw staat. We zijn er best trots op’, zegt Daniël Verlinden van Vivaqua.

 • Gemeenschapskrant
  Martine Devel

  Ronde van Rode: Martine Devel

  01/12/23

  Als de oudste uit een gezin van acht kinderen kwam de Turnhoutse Martine Devel 35 jaar geleden in Rode wonen. Ze voelt zich hier als een vis in het water en geniet van lange wandelingen, fijn gezelschap en stimulerende activiteiten.

 • Gemeenschapskrant
  Cybercriminaliteit

  Politiezones over cybercriminaliteit: ‘Wie aangifte doet, beschermt ook anderen’

  01/12/23

  Phishing, whaling, fraude bij online aan- en verkopen, money muling, hacking,... Cybercriminaliteit neemt anno 2023 allerlei gedaantes aan.
  Via sensibilisering proberen de politiezones WOKRA, AMOW en Rode hun inwoners meer te wapenen tegen de donkere kanten van de digitale evolutie. ‘Want hoe meer het internet gebruikt gaat worden, hoe meer je op je hoede zal moeten zijn’, klinkt het.

 • Gemeenschapskrant
  Uit het centrum
  Dennis Van de Moortel

  Mensen uit de Boesdaalhoeve: Dennis Van de Moortel

  01/12/23

  Dennis Van de Moortel is een nieuw gezicht in de Boesdaalhoeve.
  Hij heeft al een carrière achter de rug als jurist. Nu kiest hij voluit voor de culturele sector.