Nieuws

 • Gemeenschapskrant

  Randatlas slaat zijn tenten op in Rode

  04/05/23

  Van 31 mei tot 4 juni staat alles in Sint-Genesius-Rode in het teken van mensen verbinden, want van woensdag tot zondag strijkt Randatlas neer in het dorp. Dat is een cultuurproject dat de Vlaamse Rand afreist, van gemeente naar gemeente. Na Dilbeek, Zellik en Wemmel eerder dit voorjaar is ook Sint-Genesius-Rode aan de beurt. 

 • Gemeenschapskrant

  Avonturenkamp voor tieners

  04/05/23

  De zomer is voor de meeste kinderen het favoriete seizoen omdat ze dan zorgeloos buiten kunnen ravotten. En dus zet GC de Boesdaalhoeve een heus avonturenkamp op de kalender. 

 • Gemeenschapskrant

  ‘Ik wil het Buurthuis samen met de mensen opbouwen’

  04/05/23

  Na meer dan een jaar stilte is het Buurthuis in Rode opnieuw geopend. En daar heeft de komst van buurtwerker Sarai De Graef alles mee te maken. Vast overtuigd om van deze plek een warme ontmoetingsplaats te maken voor alle Rodenaren, vind je haar voortaan elke woensdag van 8.30 tot 16.30 uur in de gewezen cafetaria van de sporthal.

 • Gemeenschapskrant
  (c)Tine De Wilde

  Vrienden voor het leven

  04/05/23

  In deze nieuwe reeks laten we huidige en vroegere Rodenaren even stilstaan bij een voor hen bijzondere plek. Cindy Van Dijck mag de spits afbijten. Hoewel ze intussen verhuisde, koestert ze mooie herinneringen aan Rode en de vele vrienden die ze er maakte. 

 • Gemeenschapskrant
  Kindergemeenteraad Rode

  Kindergemeenteraad al voor tweede schooljaar op rij betrokken bij het beleid

  21/04/23

  In 2021 ontstond de kindergemeenteraad in Sint-Genesius-Rode. Hier kan de jongere generatie aangeven wat ze wel en niet wil in de gemeente. ‘Ze luisteren naar onze ideeën en sommige worden ook realiteit’, zegt kinderburgemeester Diego Delacroix.

 • Gemeenschapskrant
  Teletijdmachine Scouts

  Scouts Rode bezorgt jongeren al tachtig jaar de tijd van hun leven

  19/04/23

  Op zondag 30 april geven de scouts een feest in de Fonteinstraat. De scoutsafdeling van Rode bestaat tachtig jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Scouts Rode ontstond dus midden in de Tweede Wereldoorlog in 1943, op de derde dag van de louwmaand januari. Sinds die dag heeft de jeugdvereniging een ledenaantal dat schommelt tussen de 140 en 170. Dat zeggen officiële geschiedenisboeken.

 • Gemeenschapskrant
  Amaryllis Vanderheyden

  Amaryllis Vanderheyden

  16/04/23

  De Stuurgroep van GC de Boesdaalhoeve laat het gemeenschapscentrum bruisen. Wie zijn de leden ervan en waarom doen ze graag wat ze doen? We laten elke maand een lid van de Stuurgroep aan het woord. Deze maand is Amaryllis Vanderheyden aan de beurt.

 • Gemeenschapskrant
  Boest

  KV Zuun geeft een 'boest' aan het Nederlands

  10/04/23

  De superdiversiteit in grote delen van de Vlaamse Rand bereikt ook de sportclubs. Het stelt hun interne samenhang en werking op de proef. KV Zuun uit Sint-Pieters-Leeuw zet in op taal- en sportstages voor spelers, lessen Nederlands voor trainers, conversatietafels voor ouders en heldere communicatie door het bestuur. Met dank aan het project Boest je sportclub. Geeft het jou inspiratie voor je eigen sportclub?

 • Gemeenschapskrant

  Feelgoodtheater voor geduldige drieplussers

  05/04/23

  Met ‘Kom wel’ maakt 4Hoog toptheater voor de allerkleinsten, in een speciaal taaltje dat voor iedereen verstaanbaar is. Zet je schrap voor een feestje met opwindende jazz, country en bluesmuziek in stereo.

 • Gemeenschapskrant

  ‘We zetten ons met hart en ziel in voor de gasten’

  04/04/23

  Al bijna dertig jaar kan het dagcentrum van De Poel rekenen op de vriendenkring in Sint-Genesius-Rode. Ooit werd de kring opgericht om het dagcentrum mee op te knappen. Vandaag zijn de veertigers van toen zeventigers en zet de kring vooral ‘de gasten’ centraal. ‘Er gaat veel warmte uit van onze groep’, vertelt Freddy Steens, lid van de vriendenkring.

 • Gemeenschapskrant
  Marc-Henri Wajnberg

  Marc-Henri Wajnberg

  01/03/23

  In sjoenke, ons ‘zustermagazine’ uit Linkebeek, loopt de reeks kunstenaarsdorp. Ontdek hier het interview met regisseur Marc-Henri Wajnberg. Hij maakt films waarmee hij heel de wereld bereikt. Of hij daarvoor een gouden regel hanteert? ‘Respect hebben voor je onderwerp.’

 • Gemeenschapskrant
  Jeron Dewulf

  Jeron Dewulf herwerkt sprookjes in zijn voorstelling ‘Er was eens’

  01/03/23

  Jeron Dewulf is comedian, improvisator en acteur, bekend van tv-reeksen als ‘Foute vrienden’ en ‘Advocaat van de duivel’. Maar bovenal is hij een verhalenverteller. In die hoedanigheid duikt hij met ‘Er was eens’ in het universum van de sprookjes. Hij toetst ze aan de harde realiteit.