Nieuws

 • Gemeenschapskrant

  Zenuwcentrum voor erfgoed

  03/04/24

  De Vlaamse erkenning van de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED)Erfgoed Brabantse Kouters is een feit. Schepenen, ambtenaren, vrijwilligers en erfgoedverenigingen maakten kennis met de geplande projecten rond de thema’s landschap, bouwkunde en archeologie. De ambitie is groot, net als het afgelegde traject.

 • Gemeenschapskrant

  Ronde van Rode: Op wandel met Pierre-Yves Bouvy

  03/04/24

  Nieuwe ogen, oude beelden

  Pierre-Yves Bouvy is de drijvende kracht achter de website rodevroeger.be en de bijhorende QR-codes in het straatbeeld. Hij gaat ook graag op stap met zijn metaaldetector, onder andere om een tachtig jaar oud mysterie op te lossen.

 • Gemeenschapskrant

  Peter Stiens

  03/04/24

  De stuurgroep van GC de Boesdaalhoeve laat het gemeenschapscentrum bruisen. Wie zijn de leden ervan en waarom doen ze graag wat ze doen? Deze maand is Peter Stiens aan de beurt.

 • Gemeenschapskrant
  ©TDW

  Cooking with Knopfler : ‘Het blijft spannend’

  03/04/24

  Het laatste studioalbum van Dire Straits, On every street, dateert al van 1991. Toch is de unieke muziek van Mark Knopfler en co ook vandaag nog een bron van bewondering en inspiratie. Muzikanten Bart Buls en David Piedfort brengen in Cooking with Knopfler een swingend eerbetoon.

 • Gemeenschapskrant

  Gemeentemedewerker David Santos : ‘Ik hou van de afwisseling’

  03/04/24

  Werken voor de gemeente of het OCMW, wat houdt dat precies in? Misschien denk je spontaan aan de diensten bevolking of burgerlijke stand, maar er zijn nog zo veel andere boeiende functies te ontdekken. Deze maand mochten we meerijden met David Santos, die zich als logistiek assistent en chauffeur op de zorgsite geen seconde verveelt.

 • Gemeenschapskrant

  ‘Klanten zijn enorm dankbaar voor onze hulp’

  01/03/24

  Werken voor de gemeente of het OCMW, wat houdt dat precies in? Misschien denk je spontaan aan de diensten bevolking of burgerlijke stand, maar er zijn nog zo veel andere boeiende functies te ontdekken. Deze maand gaan we op de koffie bij Heidi Vanderrusten (48), die al 24 jaar voor de dienst Gezinszorg van het OCMW werkt.

 • Gemeenschapskrant

  De Boesdaalhoeve wuift Pascal Velkeneers uit

  01/03/24

  Gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve wuift Pascal Velkeneers uit. Twintig jaar lang stond hij in voor de administratie en communicatie. Voor hij op 1 mei definitief met pensioen is, blikt hij voor ons nog even terug.

 • Gemeenschapskrant

  Op wandel met Jan De Sutter: 'Oude liefde roest niet'

  01/03/24

  Hoeft het te verbazen dat het Onze-Lieve-Vrouwinstituut de favoriete Rodense plek is van oud-schooldirecteur Jan De Sutter? Maar ook het Waterloos Veld en het Zoniënwoud zijn plekjes die hij een warm hart toedraagt.

 • Gemeenschapskrant

  Palliatieve zorg met een glimlach

  01/03/24

  ‘België mag trots zijn. Het is het enige land ter wereld waar patiëntenrechten, palliatieve zorg en euthanasie wettelijk geregeld zijn’, stelt professor Wim Distelmans. Hij is de bezieler van het enige expertisecentrum Waardig Levenseinde in België en Europa. Distelmans trekt aan de alarmbel. De palliatieve thuiszorg heeft op korte termijn extra middelen nodig.

 • Gemeenschapskrant

  Samen zingen tot morgenvroeg

  01/03/24

  Samen zingen. Zouden we dat met zijn allen niet beter wat meer doen? Na het zien van theaterproductie ‘Dag vreemde man’ van Theater van A tot Z antwoord je gegarandeerd ja op die vraag.

 • Gemeenschapskrant

  Hoe groen en rust combineren met drukte en bebouwing?

  01/02/24

  De druk op de Rand neemt toe: meer inwoners, meer verkeer, meer bebouwing, meer economische activiteit … Maar toch wil iedereen een groene Rand. Hoe valt dat te rijmen? En: hoe pakken een aantal gemeenten in de Rand dat aan?

 • Gemeenschapskrant

  'Los': boeiend theater over de impact van echtscheiding

  01/02/24

  Jeugdtheater over op het eerste gezicht moeilijke thema’s? Sven Ronsijn en Ultima Thule gingen de uitdaging aan en maakten een stuk over echtscheiding en over hoe alle betrokkenen – ouders en kinderen – daarmee omgaan. Maar Los staat ondanks het thema garant voor een uurtje ontspanning en neemt ouders en kinderen mee op een reis door de verbeelding van een kind.