Gemeenschapskrant

Performance De Boesdaalfeesten - Springplank

01/05/24

Op zondag 26 mei brengen vijf jongeren een performance gebaseerd op het tragikomische liefdesdrama Kasimir en Karoline van Ödön von Horváth. Tijdens de wandelvoorstelling door het Boesdaalpark ontdek je gaandeweg scènes uit het stuk, die worden aangevuld met persoonlijke verhalen van de jongeren, maar ook met dans en muziek.

©TDW

Actueel stuk uit 1932

‘Het stuk uit 1932 speelt zich af op een kermis en zoomt in op de impact van iemands economische situatie op een liefdesrelatie. Thema’s als werkloosheid, misbruik, sociale onrust en het gevecht om weer op te staan komen erin aan bod. Onderwerpen die ook de jongeren bezighouden, zo bleek tijdens onze gesprekken, vertelt Luc Nuyens van theatercollectief de Roovers, die de jongeren doorheen het proces coacht.

Springplank

De performance kadert binnen Springplank, het nieuwe project van de jeugd- en cultuurorganisaties in de regio Pajottenland & Zennevallei. Dankzij dit project kunnen jonge makers hun talent ontwikkelen en tonen aan het brede publiek. ‘Toneelspelen is een ambacht, een metier. Om het goed te kunnen zou je eigenlijk elke dag moeten kunnen spelen. Ik vind het fijn om mijn kennis met de jongeren te delen. Zij zijn de toekomst van het theater’, besluit Nuyens.

(VW)
uit: Buurten mei 2024

Meer nieuws

 • ©FC

  Burgemeesters vragen meer middelen

  01/05/24

  In hun memorandum voor de komende parlementsverkiezingen vragen de burgemeesters van Halle-Vilvoorde, verenigd in het Toekomstforum, dat bij de verdeling van de middelen van het Gemeentefonds dit gebied voortaan erkend zou worden als Vlaamse Randregio.

 • 'In de Boesdaalhoeve kun je parels ontdekken' - Claude Van Houtte

  01/05/24

  De Stuurgroep van GC de Boesdaalhoeve laat het gemeenschapscentrum bruisen. Wie zijn de leden en waarom doen ze graag wat ze doen? Dit keer is Claude Van Houtte aan de beurt.

 • Stationsgebouw van Rode: Na 150 jaar een nieuwe toekomst tegemoet

  01/05/24

  Welgeteld 150 jaar na de bouw krijgt het station van Sint-Genesius-Rode een nieuwe invulling. Vzw ‘de Rand’ heeft het beschermde gebouw voor een halve eeuw in erfpacht gekregen en onderzoekt hoe het gelijkvloers zinvol gebruikt kan worden.